Drupal Interview Questions

Nowadays, the Internet is sprawling with content. Some services manage the contents for the servers and websites out there. Have you ever heard of content managing systems? What are their uses? Why do we need them? Here, we get to know about Drupal. Drupal is one of these content management systems. It is open-sourced and free of charge to get distributed with General Public License (GPN). Drupal had Personal Home Page as the writing language. The Drupal community used Symfony to write Drupal on PHP. We can also say that Drupal is a web application framework just like its developer claims. We can use Drupal. Sometimes, in business collaborations, they use Drupal for knowledge management

 

Let us now discuss some questions and answers regarding an interview for Drupal. 

 

Frequently Asked Drupal Interview Question

Question 1:

What do you think Drupal is?

Answer:

Drupal is a highly customizable content managing and publishing tool. It has a Content Management System framework written in PHP. Besides, it is free to use.

 

Question 2:


What makes Drupal better than Content Management Systems?


Answer:

 First, you do not need any knowledge of programming languages to work with Drupal tools. Also, you can create varied content with the customized templates provided. 

 Question 3:

 Which design pattern does Drupal use?

 Answer:

 Drupal uses Singleton design pattern to work. There are some other patterns that Drupal can use. For example, Factory Pattern, Dependency Pattern, and Object-Oriented Programming. Moreover, all these patterns are compatible with Drupal 8.

 Question 4:

 What does your system need to install Drupal?

 Answer:

 We do not need something special for Drupal installation. However, if it is a definite version, there are some specifics. For now, a computing device that can support PHP web servers and databases.

 Question 5:

 Can you name the two key features of Drupal?

 Answer:

 Drupal has two crucial features, namely, embedding and upload module. Embedding allows the user to embed media files into the content through nodes. Meanwhile, the Upload Module enables adding any file type to your website using the nodes present.

 Question 6:

 What does a patch mean in Drupal?

 Answer:

 A file that contains all the differences between two files is known as a patch. We can use them to make changes to the original copy of files.

 Question 7:

 Can you name the SEO modules for Drupal?

 Answer:

 You can use several SEO modules in Drupal like Google Analytics, Search 404, Pathauto, Node words, Url List, and Site Maps.

 Question 8:

 Are there translations available in Drupal?

 Answer:

 Yes, Drupal has the feature of translation. You can get the translation in almost every famous language like Dutch, French, Catalan, and Hungarian.

Question 9:


Do you know the modules in Drupal?

 Answer:

 If you know what plugins are, then you halfway know modules. They are sort of like plugins for the websites. We can use them to add search fields, contacts, and polls to our sites.

 Question 10:

 Have you heard of Drupal corn? Why do we use it?

 Answer:

 Drupal corn is a tool used to automatically execute a command. We can specify the time and interval on which we need the command execution.

 Question 11:

 Can you give the reason behind the use of template.php in Drupal?

 Answer:

 Template.php is present in the theme directory. It helps us to override a function of any theme.

 Question 12:

 Explain the term DRUSH.

 Answer:

 It is a tool and shell interface that uses a cloud server to manage Drupal. You can perform several tasks as an admin with a few commands using DRUSH.

Question 13:

 

What do you understand by a node in Drupal?

 Answer:

 The contents stored in a Drupal are considered a node. They can either be an article, poll, or page. 

 Question 14:

 Can you name a few databases that Drupal supports?

 Answer:

 Examples of databases are MariaDB, SQLite, MySQL, PostgreSQL. Although, some of them are used only in Drupal 7 and Drupal 8.

Question 15:

 

What does the term PDO emphasize?

 Answer:

 A consistent and lean way to access the Drupal database is known as PDO. PDO gets expanded as PHP Data Object. Using PDO, developers can write with ease. 

 Question 16:

 What do you mean by Drupal weight?

 Answer:

 It is the order of the nodes in which they are followed or processed. The lighter ones are at the top and executed first in a program. At the same time, the heavier ones sink and are the last to go into the process.

Question 17:

 What do you understand by distributions in Drupal?

 Answer:

 The complete copies of Drupal are called Distributions. They consist of the additional software used, themes, Drupal Core, installation profiles, and libraries.

 Question 18:

 When do we use distributions?

 Answer:

 We can use distributions for several actions like evaluation, learning, and demoing of Drupal. One more use of distribution is binding the site quickly.

 Question 19:

 Do you know any modules of Drupal?

 Answer:

 There are several modules in Drupal, namely Token, Pathauto, Ctools, Views, and Quicktabs.

 

Question 20:

 

Can you name any other PHP-based Content Management Systems?

 

Answer:

Apart from Drupal, there are other powerful CMS based on PHP. Some examples of such Content Management Systems are WordPress, TYPO3, and Joomla.